Jak si vybrat montážní firmu?

Já už jsem si nová plastová okna pořídila. Technici přijeli, zaměřili, objednali jsme to, pak přijeli znovu a vše namontovali. No copak bych si to zvládla navrtat sama? Musela bych říct jedině Karlovi, ale to se mi zrovna moc nechtělo. Kdo ví, co by za to potom chtěl. Takhle jsem to měla se vším všudy. Říkali – můžeme vám to i uklidit, jestli chcete. Ale kdepak! Já si nejradši uklízím sama podle svého. Stejně nenechali skoro žádný nepořádek, do večera jsem měla pověšené záclony. 
 
Teď si hovím v obýváku a jen tak vzpomínám na ty sympaťáky a na to, jaké okolnosti mě donutily k výměně oken. 
 
Stará dřevěná okna vůbec netěsnila. I při zavřených oknech se mi v baráku dělal málem průvan. Při větším větru se okenice klepaly a děti měly strach, že za oknem je strašidlo. A dost! řekla jsem si. Chci nová okna. Nějaké peníze se mi podařily našetřit, je na čase je investovat. 

Nová okna – ale od koho? Firem jsou mraky…

Při výběru dodavatele jsem si nechala poradit. Sice jsem trochu brouzdala po internetu, ale to víte, každá firma si hájí svoje zboží a píše, jak jsou nejlepší a nejlevnější na trhu. Králíkovi ve vedlejší ulici měnili okna asi před dvěma lety. Všimla jsem si tenkrát, že to měli hotové raz dva. Zašla jsem k nim na výzvědy. Kdo vám to dělal? Oknostyl přece. Dodávají okna od kvalitního švýcarského výrobce. Cena je opravdu skvělá a k tomu pětiletá záruka s bezplatným servisem. A ani potom se na tebe nevykašlou. Kdybys měla s něčím problém, kdykoliv ti rádi pomůžou. Ty máš pořád ještě ty starý okna? divili se Králíkovi. Víš, kolik ušetříš peněz za vytápění, až to vyměníš? 
 
Oknostyl má navíc plno poboček po celé republice, tudíž montáž jistě nebude tak drahá, jako kdyby museli přijet technici z druhého konce republiky. Nakonec z borců vylezlo, že v našem městečku už byli několikrát a já se při vycházce koukám na rodinné i bytové domy a říkám si, který asi má taky okna od stejné firmy jako já. Mladá paní, měnili jsme okna a dveře i na vaší místní škole, pochlubili se. 
 
Dělají novostavby i výměny oken na starých domech. Jeden z nich se svěřil, že má radši práci na novostavbách, kde nemusí odstraňovat stará okna, a taky proto, že má prostě rád nové věci. Ale druhý se rozvášnil o tom, jaký má skvělý pocit z toho, když vidí, jak starý dům prokoukl a může sloužit zase hromadu dalších let. Jak říkám, šikovní sympaťáci to byli. A umí prý udělat i předsazenou montáž.  

Zařazení do programu Nová Zelená úsporám

Co mě však zaujalo ze všeho nejvíc? Zařazení firmy do programu Nová Zelená úsporám díky skvělým tepelně-izolačním vlastnostem jejich oken. To už přece něco znamená, ne? Když mají takový certifikát a zaručuje se za ně i stát, od kterého můžu dostat až 50 % nákladů zpět. Šla jsem do toho a ušetřila hromadu peněz, díky čemuž se můžu vrhnout i na výměnu dveří. 

Stále si nevíte rady?

kontaktujte náš servis oken

Kontaktujte nás

Zpět na poradnu