Jak upevnit věnec na plastové dveře

Plánujete si na vstupní dveře zavěsit vánoční, velikonoční, adventní, jarní či podzimní věnec, jenže máte plastové dveře a nechcete si je přirozeně zničit nějakým hřebíčkem nebo rýsováčkem? Sepsali jsme pár vychytávek, které vám pomohou. 

Jak přidělat věnec na plastové dveře? 

  • Pokud nemáte věneček moc těžký, můžete ho připevnit pomocí oboustranné lepicí pásky. Řešením bývá i věnec pověsit na mašli nebo vlasec a jejich konce nahoře dveří připevnit izolepou. Mašle/vlasec se dá natáhnout až na vnitřní stranu dveří, ale nevypadá to z vnitřku moc pěkně. Ideální je obě řešení zkombinovat, tedy přilepit izolepou mašli/vlasec, a aby věnec při otevírání nemlátil do dveří, ještě ho připevnit oboustrannou lepicí páskou. 
  • Jestliže máte věnec těžší, dá se použít nalepovací plastový háček na ručníky. Ten se nalepí z vnitřní strany dveří a to obráceně, zobáčkem dolů. Za takto obrácený háček se pak zavěsí vlasec/mašle. Existují i samolepicí plastové háčky v barvách dveří, které můžete připevnit přímo z venkovní strany. Ti, kteří mají vchodové dveře prosklené, mohou použít přísavku na sklo. Vždy je ale dobré věneček ještě pojistit oboustrannou lepicí páskou, aby se právě při pohybu dveří co nejméně hýbal, a dveře tak nepoškodil. 

Stále si nevíte rady?

kontaktujte náš servis oken

Kontaktujte nás

Zpět na poradnu