Jak odstranit tepelný most pomocí Purenitu

Když jsem si myslela, že už mě Ondřej nemůže ničím překvapit, přiřítil se s dalším dotazem. „Slyšelas něco o PURENITU?“
„No, něco ano.“
„A?“
„Sedej,“ rozkážu a už stavím na kafe.
„V Oknostylu mi to nabídli při objednávce. Je to taková speciální deska, která se vkládá pod prahy vchodových dveří a portálů a jako náhrada za standardní podkladové profily plastových oken. Okraj purenitové desky zapadá do spodního profilu oken a dveří. Díky skvělým izolačním vlastnostem brání prostupu chladu zvenčí do interiéru,“ zahajuji přednášku.

Přerušení tepelných mostů

Zároveň celoplošně podpírají hliníkové prahy a dolní profily oken, přičemž brání jejich deformaci a prošlapání. Na PURENIT je možno přímo aplikovat parozábrany a hydroizolace, díky čemuž lze ve stavebních konstrukcích vytvářet dokonalé tepelně a vlhkostně izolující konstrukční detaily.

Co je tepelný most?

Tuto otázku jsem kladla na pobočce Oknostylu už při výběru oken. Zaslechla jsem ten pojem a zajímalo mě, co to znamená.

Je to místo ve stavební konstrukci, kudy dochází k větším tepelným tokům než v jeho okolí, a tudíž k tepelným únikům a ztrátám. Na povrch je chladnější. Jde zejména o úseky napojení dvou stavebních konstrukcí (podlaha a zeď, okolí stropních trámů, napojení oken do ostění…) a místa s horší tepelnou izolací, například spáry.

Především u novostaveb se hledí na to, aby se zamezilo výskytu tepelných mostů, ale hledají se řešení i u rekonstrukcí. Využívají se k tomu různé materiály a konstrukční řešení. Jedním z nich je právě materiál označovaný jako PURENIT.

Co je to PURENIT?

PURENIT je ve své podstatě recyklát, který se vyznačuje velmi nízkou tepelnou vodivostí a odolností proti chemikáliím a vlhkosti. Jeví se jako ideální materiál pro podložení i těch nejtěžších otvorových výplní, včetně rozměrných HS portálů. Purenitové přířezy se připravují na míru ke konkrétním zakázkám podle přesných rozměrů profilového systému a podle podmínek dané stavby. Jejich použití má největší smysl u dveří a posuvných systémů, ale běžně se osazují i pod standardní okna.

Investice do PURENITU se Vám určitě vyplatí

Nejste si jistí, zda má ve Vašem případě použití PURENITU smysl? Je vůbec možné použít jej ve Vaší stavbě? Konzultujte tuto problematiku na našich pobočkách nebo s našimi techniky na stavbách.

Stále si nevíte rady?

kontaktujte náš servis oken

Kontaktujte nás

Zpět na poradnu