Jak zasklít okno

Jednoho dne se ozvala příšerná rána. Málem jsem upustila talíř, jak jsem se lekla. Rozbil by se stejně jako okno, do kterého mi kluci od sousedů dali pořádnou perdu kopačákem. Nechtěně, samozřejmě. Jenže to na výsledku nic nemění.

Budu muset zařídit zasklení plastového / dřevěného okna. Starosti navíc. Samozřejmě, mohla bych požadovat, ať se o vše postarají sousedé, ale chci si ohlídat, kdo a jak to provede. Jim pak jenom předložím účet, naštěstí slíbili, že to zaplatí.

Kontaktovala jsem pracovníky Oknostylu a vyptala se jich, co mám dělat. Mám snad vysadit celé plastové okno a přivézt k nim? Nebo budu muset pořídit celé nové okno?

Ale kdepak! Postup mě velmi příjemně překvapil. „O nic se nemusíte starat. Pokud chcete, můžete okno zaměřit, nahlásit nám rozměry a my už přijedeme s novým sklem za vámi. Ale technik také může přijet za vámi, zaměřit okno, sepsat objednávku a později přijet se sklem.“

Když jsem jim však připomněla, že bydlím naproti, slíbili, že přiběhnou a zaměří mi to zadarmo. Tomu říkám servis. Bude to tak lepší, nerada bych něco popletla a nahlásila špatné rozměry.

Byla to rychlovka. Pár dní po zaměření okna přišel technik znovu a na místě se o vše postaral. Vyndal křídlo z rámu, odstranil staré sklo a do rámu vsadil novou skleněnou tabuli. Okraje precizně zatmelil a křídlo usadil zpět do rámu. 

O tom, jestli dvojskla nebo trojskla, jsem psala minule... 

Tak, to bychom měli. Účet navíc nevypadal nikterak děsivě, tudíž jsem zazvonila u sousedů a požádala je o proplacení. Nebyl žádný problém, sousedské vztahy máme skvělé... 

Stále si nevíte rady?

kontaktujte náš servis oken

Kontaktujte nás

Zpět na poradnu